Overzicht van alle jaarplanningen voor het schooljaar 2023/2024

Hier vind je een overzicht van alle jaarplanningen van Faqta voor het schooljaar 2023/2024. Daarnaast vind je informatie over het bestellen van de benodigde materialen.

Alle groepen Alle vakgebieden

Als leerkracht geef je je eigen invulling aan de les. Misschien wil je samen met je klas de ruimtevaart ontdekken. Of vind je het belangrijk dat je leerlingen meer leren over het klimaat. Met keuze uit meer dan 200 thema's heb je de vrijheid om te kiezen wat interessant is voor jouw klas. We helpen natuurlijk ook graag. Bij Faqta kun je uit verschillende jaarplanningen kiezen en zeker weten dat je kerndoeldekkend werkt. Lees in dit artikel over de verschillende jaarplanningen van Faqta.

Jaarplanningen van Faqta

In een jaarplanning staan alle thema's die je tijdens het schooljaar met je klas wilt behandelen. Als je zeker wilt weten dat je jaarplanning kerndoeldekkend is, kun je één van onze jaarplanningen gebruiken. Deze kun je vinden en downloaden via deze link. Hoe je een jaarplanning kunt klaarzetten op het leerplatform, lees je in dit artikel

Heb je advies nodig over je jaarplanning? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

Jaarplanning - basis

Met de basis jaarplanning dek je alle kerndoelen voor 'Oriëntatie op jezelf en de wereld'. In deze jaarplanning zijn de Wereld-thema's gekoppeld aan een aansluitend Lezen-thema. De jaarplanning bevat doorlopende leerlijnen, zodat de hele school kan werken aan hetzelfde onderwerp. Daarnaast voldoet deze jaarplanning aan de vereisten kerndoelen voor burgerschap, geschiedenis en topografie. De leerlingen werken aan 21e-eeuwse vaardigheden met de doeboekopdrachten. Meer weten over de basis jaarplanning? Lees dan dit artikel

Jaarplanning - onderzoekend leren

De jaarplanning onderzoekend leren hanteert dezelfde jaarplanning als die van de 21e-eeuwse vaardigheden. Ook met deze jaarplanning dek je dus alle kerndoelen voor 'Oriëntatie op jezelf en de wereld'. Daarnaast zijn in deze jaarplanning aansluitende Talent-thema's toegevoegd. Met Faqta Talent kunnen leerlingen een eigen onderzoek uitvoeren die aansluit op het Wereld-thema. Meer weten over Faqta Talent? Klik dan hier

Jaarplanning - natuur & wetenschap

Met de jaarplanning natuur & wetenschap dek je alle kerndoelen voor 'Oriëntatie op jezelf en de wereld'. Deze jaarplanning biedt een alternatief op de hierboven genoemde jaarplanningen en is meer gericht op natuur en wetenschap. Ook in deze jaarplanning wordt aandacht besteed aan burgerschap, geschiedenis en topografie. 

Jaarplanning - units

Heb je op school klassen met drie jaargroepen? De jaarplanning voor units maakt gebruik van de leerlijnen binnen Faqta. Op deze manier kunnen alle leerlingen in de unit aan hetzelfde onderwerp werken op hun eigen niveau. Meer weten over de doorgaande leerlijnen van Faqta? Bekijk dan dit artikel.

Jaarplanning - vakgericht 

Met de jaarplanning vakgericht kun je een jaarplanning voor een specifiek vakgebied kiezen. Hiermee ben je kerndoeldekkend voor het vak geschiedenis, aardrijkskunde of natuur & techniek. In deze jaarplanningen zijn doorgaande leerlijnen verwerkt, zodat je met verschillende groepen aan hetzelfde onderwerp kunt werken op eigen niveau. 

Materialen bestellen voor gekozen planning

Een overzicht van alle materialen die je nodig hebt gedurende het jaar, vind je op onze site. Hier vind je voor elke jaarplanning een bestellijst en een lijst met benodigde materialen. In de bestellijst vind je de doeboeken die aansluiten op de thema's uit jouw jaarplanning. De doeboeken kun je bestellen via onze webshop. Enkele thema's vallen buiten het kernaanbod. Deze doeboeken zullen daarom geprint moeten worden. 

Let op: De doeboeken voor groep 3 en 4 zijn samengevoegd in één doeboek voor het gehele schooljaar. Deze groepen krijgen dus één doeboek voor alle thema's.