Gekoppelde thema's begrijpend lezen en wereldoriëntatie

Bij Faqta zijn de leesthema's gekoppeld aan wereldoriëntatie thema's. In dit artikel lees je waarom wij dit doen en hoe je het gekoppelde thema kunt vinden.

Groepen 4 t/m 8 Begrijpend Lezen & Wereldoriëntatie

De thema's uit de begrijpend leesmethode van Faqta sluiten qua onderwerpen aan op thema's van onze wereldoriëntatie methode. Dit verhoogt de leesmotivatie bij je leerlingen. Lees in dit artikel meer over de gekoppelde thema's van Faqta.

Waarom gekoppelde thema's?

Leerlingen hebben de meeste motivatie tijdens wereldoriëntatie. Deze lessen gaan namelijk over onderwerpen die ze interessant vinden. Door de koppeling te maken met wereldoriëntatie en begrijpend lezen wordt lezen niet langer een doel op zich, maar een middel om meer te weten te komen over onderwerpen die interessant zijn. Wil je hier meer over lezen? Bekijk dan dit blogartikel

Waar staan de gekoppelde Lezen thema's?

Volg de volgende stappen:

1. Log in als leerkracht bij Faqta.
  2. Klik op "Thema's" en selecteer vervolgens het Wereldoriëntatie of Burgerschap thema waarvan jij het gekoppelde Lezen thema wilt bekijken. Er zijn vanaf groep 4 Faqta Lezen thema's beschikbaar. Let op! Er zijn geen gekoppelde Lezen thema's beschikbaar voor Project thema's.
  3. Door op het thema te klikken kom je op de "Lesgeven"-pagina. Kijk onder "Samenvatting". Rechts zie je 'Gekoppelde thema's'.
  4. Klik eventueel op de link onder gekoppelde thema's om naar het Lezen thema te gaan.

Kom je er niet uit? Neem dan contact op via service@faqta.nl.

Bekijk je liever in één overzicht welke Lezen thema's zijn gekoppeld met Wereldoriëntatie? In dit artikel vind je een volledig overzicht.