Groep aanmaken en toevoegen

In dit artikel lees je een stappenplan hoe je een nieuwe groep kan toevoegen.

Alle groepen Alle vakgebieden

Op het leerplatform van Faqta kun jij als leerkracht gemakkelijk je eigen groepen beheren. Met slechts een paar klikken maak je een nieuwe groep aan en geef je leerlingen toegang tot het lesmateriaal dat jij hebt toegewezen.

Groep aanmaken

Wil je weten hoe je een groep aanmaakt? Volg dan de stappen hieronder.

1.     Log in als leerkracht bij Faqta.
  2.     Klik rechts bovenin het scherm op "Instellingen" en scrol naar beneden naar "Groepenoverzicht".
  3.     Je ziet nu alle groepen die aangemaakt zijn voor jouw school. Klik op "Groep toevoegen".
  4. Vul een naam in voor de groep. Zo kun je je groep makkelijk terug vinden in het groepenoverzicht.
  5. Klik op "Aanmaken". De groep is nu aangemaakt.

Bepaal eventueel of de groep open of gesloten moet zijn door op het slotje te klikken.

• Open: de leerlingen maken zelf hun leerlingen profiel aan wanneer ze inloggen
  • Gesloten: jij als leerkracht maakt de leerlingen profielen aan voor elke leerling.

Inloggen als leerling

Als je de nieuwe groep hebt aangemaakt, komt die te staan in het groepenoverzicht. Achter de naam van de groep staat een unieke code. Met deze code kunnen de leerlingen inloggen

Als leerkracht log je in met een gebruikersnaam (e-mailadres) en zelf ingesteld wachtwoord. Geef jouw inloggegevens daarom nooit aan de leerlingen.