Voortgang bekijken van leerlingen via de wie-is-waar-pagina

Werken je leerlingen zelfstandig of in duo's met Faqta? In dit artikel lees je hoe je de voortgang van je leerlingen kunt bekijken op het dashboard via de wie-is-waar-pagina.

Alle groepen Alle vakgebieden

Als je leerlingen zelfstandig aan de slag gaan met Faqta kun je de voortgang van de opdrachten bekijken met de wie-is-waar-pagina. Waarbij je de voortgang per leerling kunt bekijken en waar je de antwoorden vindt die leerlingen geven op de open vragen. Dit is enkel te zien voor leerkrachten. Dit is dus niet zichtbaar voor leerlingen.

Hoe kom ik op de wie-is-waar-pagina?

1. Ga naar Faqta en log in als leerkracht
  2. Ga naar "Wie is waar", op deze pagina kun je de voortgang bekijken.
  3. Selecteer de periode (1) en het thema (2) waar je de voorgang van wilt bekijken (zie ook de afbeelding hieronder).
  4. Wil je weten hoe je informatie kunt aflezen van de pagina? Klik dan op "Handleiding" (3) en volg de korte tutorial.
  5. Wil je van klas veranderen? Rechtsboven zie je welke klas je hebt geselecteerd. Klik op het pijltje om van klas te veranderen.

Open vragen - Voortgang 2-1

Tip: Door met je muis op de "i" (4) te gaan staan, krijg je meer informatie over de verschillende onderdelen.

Hoe bekijk ik de voortgang van één leerling?

Ben je benieuwd hoe de opdrachten zijn gemaakt door één specifieke leerling? Klik dan op het balkje rechts van de leerling in het overzicht, zoals hieronder is aangetoond.

Voortgangsbalk

Vervolgens krijg je in een apart scherm te zien waarin je kunt bekijken wat die leerling heeft ingevuld per vraag. Klik op de pijltjes naar links en rechts om de antwoorden te bekijken. Hou je muis op het symbooltje bij de vraag om te zien wat het betekent.

Let op: Zie je het bovenste gedeelte van het scherm niet? Dit komt doordat het scherm dan te klein is. Je kan dit verhelpen door uit te zoomen in je browser.

Legenda:
= Voltooid.
= Niet gemaakt.

= Bekeken.
= Opdracht is gemaakt en vervolgens verbeterd.

Schermafbeelding 2023-10-20 160401  = Opdracht is fout gemaakt en niet verbeterd.
= De leerling heeft de opdracht overgeslagen.
= De leerling heeft geantwoord op een open vraag.

Hoe bekijk ik de voortgang per opdracht?
De makkelijkste manier om snel de antwoorden per opdracht te bekijken, is om naar de Voortgang te gaan van een specifieke tegel in een thema. Je kan hiervoor dit helpartikel raadplegen.