Wat biedt Faqta voor groep 1/2?

In dit artikel lees je meer over het thema aanbod van Faqta voor groep 1/2.

Groep 1/2 Alle vakgebieden

Kleuters zijn van nature geneigd de wereld om hen heen te ontdekken. Vanuit hun fantasie en nieuwsgierigheid leren ze spelenderwijs. Daarom biedt Faqta thema's voor kleuters waarin spelend leren centraal staat. Nieuwsgierig? Lees in dit artikel wat Faqta aanbiedt voor kleuters. 

Welke thema's zijn er?

De Wereld-thema's van Faqta zijn geïntegreerd. Dit betekent dat bij elk thema één vak centraal staat, dit noemen we het hoofdperspectief. Binnen ditzelfde thema komen er echter ook meerdere vakken aanbod, de multiperspectieven. Bijvoorbeeld in het thema Reis door de ruimte is het hoofdperspectief 'wetenschap en techniek', maar komt ook 'natuur' en 'geschiedenis' aanbod. Voor de kleuters zijn er tien Wereld-thema's ontwikkeld. In het onderstaande schema staan deze weergegeven met het hoofdperspectief en de onderwerpen binnen het thema. Een aantal van deze thema’s zijn gekoppeld aan de thema’s van groep 3 en 4 voor een doorgaande leerlijn.

Schermafbeelding 2023-10-03 om 11.26.30

Daarnaast zijn er zeven (schoolbrede) projecten beschikbaar voor de kleuters. Met deze thema’s kunnen scholen aan eenzelfde onderwerp werken in alle groepen, passend bij een bepaalde thema dag of themaweken. In het overzicht hieronder staan de verschillende projecten en de onderwerpen die erin voorkomen weergegeven.

Schermafbeelding 2023-10-03 om 11.33.34

Meer weten?

Ben je nieuwsgierig geworden hoe je deze Faqta thema's voor groep 1/2 kunt inzetten in de les? Lees dan meer in dit informatieblad of neem contact op met een van onze adviseurs.