Verschil werkblad en werkblad-plus

In dit artikel lees je de verschillen tussen het werkblad en het werkblad-plus bij Faqta lezen

Groep 4 t/m 8 Begrijpend Lezen

Elke leerling heeft zijn eigen talenten en uitdagingen. Als leerkracht kun je hierop inspelen om de individuele ontwikkeling van leerlingen te bevorderen. Bij Faqta hebben we daarom in onze begrijpend leesmethode onderscheid gemaakt in het verwerkingsmateriaal. Lees in dit artikel over het verschil tussen het werkblad en werkblad-plus.

Het verschil tussen het werkblad en het werkblad-plus.

De werkbladen-plus zijn een lastigere variant van de reguliere werkbladen. Zo wordt er bij de reguliere werkbladen meer context gegeven en zijn de vragen makkelijker.

Een voorbeeld:
De leerlingen moeten een schema invullen over fossiele brandstoffen. Vanuit de tekst kunnen zij de woorden halen die zij kunnen invullen in dit schema. Echter, bij het reguliere werkblad worden de leerlingen geholpen doordat de woorden die ingevuld dienen te worden al zijn aangeven.

Werkblad-plus

Reguliere werkblad

Tip: Heb je een combinatiegroep of gebruik je beide werkbladen? De antwoorden van de werkbladen wijken niet af. De werkbladen zijn dus tegelijk na te kijken.

Werkbladen vinden

Volg de stappen hieronder:

  1. Log in als leerkracht bij Faqta.
  2. Selecteer het thema waarvan je de werkbladen wilt downloaden. Een overzicht van de Lezen thema's kun je vinden door te klikken op "Thema's" en vervolgens op het kanaal Lezen (voor groep 5 t/m 8) of Lezen Junior (voor groep 4). De "Lesgeven"-pagina opent nu automatisch.

  3. Onder het kopje "Themavoorbereiding" zijn de werkbladen van het thema te bekijken en downloaden. Klik op "Werkbladen" en bekijk hier zowel het reguliere werkblad als het werkblad-plus (zie ook de afbeelding hieronder).