1. Onze kennisbank
  2. Updates
  3. Updates van het leerplatform

Toetsresultaten printen

In dit artikel wordt stapsgewijs uitgelegd hoe je de toetsresultaten van Faqta kunt printen. Hierbij gaat het om een overzicht van welke leerlingen de toets hebben gemaakt en welke cijfers ze hebben behaald.

Alle groepen Wereldoriëntatie, Lezen en Topografie

Het kan handig zijn om toetsresultaten op papier te hebben, bijvoorbeeld als je ze liever fysiek wilt bewaren of wilt delen. Gelukkig is het makkelijk om toetsresultaten te printen. In dit artikel lees je stap voor stap hoe je dat doet.

Stappenplan toetsresultaten printen

1. Log in als leerkracht
  2. Ga naar het desbetreffende thema, waarvan je de toetsresultaten wil printen. Klik op 'Afsluiting' of scrol naar beneden tot je bij ‘Afsluiting’ komt.
  3. Klik op het kopje 'Resultaten' onder 'Toets'. Je krijgt dan een overzicht met de resultaten van de groep.
  4. Klik op het print icoon PrintIcoon onderaan om het afdrukscherm te openen. Let op! Als het scherm niet goed laadt, klik dan op 'Annuleren'. Soms is het nodig om een tweede keer op annuleren te klikken. Je krijgt een overzicht te zien van wat je wilt printen. Klik opnieuw op het print icoon linksonder in het scherm. Je kunt ook de sneltoetsen gebruiken: Ctrl + P voor Windows en ⌘+ P voor Mac.
  5. Zodra het scherm correct geladen is, selecteer je de juiste afdrukinstellingen en klik je op de knop ‘Afdrukken’ om de resultaten te printen.

Hieronder zie je de stappen nogmaals weergegeven met behulp van afbeeldingen.

Als het printscherm niet goed laadt, probeer dan het volgende.