De toetsnormering voor wereldoriëntatie en topografie

In dit artikel lees je waar je de toetsnormering voor zowel wereldoriëntatie als topografie kunt vinden.

Groep 4 t/m 8 Wereldoriëntatie & topografie

Toetsnormering topografie

Geef jij topografie met Faqta? Dan kan het zijn dat je de toetsnormering wilt bekijken voor de toetsen. Er is voor elke topografie toets een toetsnormering beschikbaar. We hanteren een 66,67% normering. In dit artikel lees je waar je voor elke topografie toets de juiste toetsnormering kunt vinden.

Volg het onderstaande stappenplan:

1. Log in als leerkracht bij Faqta.

2. Ga naar het thema overzicht door op "Thema's" te klikken. Selecteer het gewenste topografie thema (kanaal Topograaf). Nu opent de "Lesgeven"-pagina van het geselecteerde thema.

3. Scrol naar beneden naar het kopje "Afsluiting". Je kunt hiervoor ook gebruik maken van de navigatiebalk aan de linkerkant van de lesgeven-pagina.

4. Bekijk dan het kopje "Toets". Let wel op dat je deze afsluitingsvorm hebt geselecteerd, klik hiervoor op de schuifbalk (zie ook de afbeelding hieronder).

5. Klik op "Papieren toets" en scrol naar de toets waarvoor jij de toetsnormering wilt bekijken. Hier vind je per toets het bestand "Toetsnormering".

6. Klik vervolgens op het bestand "Toetsnormering". Hier vind je de toetsnormering van toetsen met 6 t/m 24 vragen.

Toetsnormering wereldoriëntatie

Je kan de toetsnormering voor wereldoriëntatie op dezelfde manier vinden als bij de toetsnormering van topografie. Je kan ook de normering vinden door op de volgende link te klikken.