Thema's toevoegen aan je planning

In dit artikel lees je hoe je thema's kunt toevoegen of weghalen van je jaarplanning.

Alle groepen Alle vakgebieden

Faqta biedt een divers scala aan thema's die je met je klas kunt verkennen. Met de jaarplanning kun je overzichtelijk zien welke onderwerpen je gedurende het jaar wilt behandelen. Ontdek in dit artikel hoe je thema's aan je jaarplanning kunt toevoegen en hoe je ze kunt verwijderen.

Stappenplan voor het toevoegen/verwijderen van thema's.

1) Log in als leerkracht.

2) Selecteer rechts bij je accountgegevens (je eigen naam en je groep) de groep waar je een planning voor wilt aanpassen. Heb je nog geen groepen gemaakt? In dit artikel lees je hoe je groepen kan aanmaken. 

3) Klik bovenin of via de sneltoets op "Thema's". Klik op "Planning aanpassen" om je jaarplanning aan te passen. Zie ook de afbeelding hieronder. 

4) Gebruik je de jaarplanning compleet? Klik dan rechts van de groepsnaam op "Basisplanningen" en selecteer jouw groep. Op deze manier worden alle thema's die behoren bij de jaarplanning compleet toegevoegd voor jouw groep. 

Let op! Klik nog niet op "Planning opslaan" wanneer je zelf thema's wilt toevoegen of weghalen van je planning.

5) Ga naar het kanaal waar je een thema van wilt toevoegen. Beweeg vervolgens met je muis over het thema dat je wilt toevoegen en klik op de plusknop (zie onderstaande afbeelding en klik op de icoontjes voor meer informatie).

6) Wil je een thema verwijderen uit je jaarplanning? Beweeg dan met je muis over het thema in het jaarplanning overzicht en klik op het kruisje.

7) Je kunt thema's in je planning voor leerlingen op slot zetten. Zie de onderstaande afbeelding en ga over de icoontjes voor meer informatie.

8) Ben je tevreden met je jaarplanning? Klik op "Planning opslaan".