Inhoud van het open programma Het jonge kind

In dit artikel lees je over de inhoud, leerdoelen en praktische informatie van het open programma Het jonge kind.

Groep 1 t/m 4 Wereldoriëntatie

De Faqta Academie heeft een breed opleidingsaanbod. In dit artikel lees je meer over één van onze open programma's; Het jonge kind (groep 1 t/m 4). Op deze manier kun je een gegronde keuze nemen of dit programma past bij de behoeftes van de school.

Inhoud open programma Het jonge kind

Tijdens het open programma Het jonge kind (groep 1 t/m 4) ga je op een interactieve manier aan de slag met de implementatie en inspiratie van Faqta Wereld in de onderbouw. De open programma's worden bezocht door leerkrachten van diverse scholen. Zo creëren we een omgeving waarin veel van elkaar geleerd kan worden. Er zal tijdens het programma ook eerst ruimte zijn om kennis te maken met alle deelnemers. Het open programma is verder opgedeeld in twee delen; (1) implementatie en (2) inspiratie. Tijdens het implementatie deel maken de leerkrachten kennis met het online leerplatform. Ze leren verder over de opbouw van thema's, bijbehorende lesmaterialen en de planning. Op deze manier ontdekken ze de verschillende mogelijkheden die Faqta te bieden heeft. In het inspiratie deel wordt hier verder op doorgebouwd. Daar krijgen de deelnemers inspirerende praktijkvoorbeelden, tips en ideeën te horen. Op een interactieve manier gaan ze aan de slag met het voorbereiden van een thema.

Kortom, als deelnemer leer je alle benodigde informatie voor de succesvolle implementatie van Faqta Wereld in de onderbouw. Ook krijgen ze handvatten om thema's te geven op een manier die aansluit op hun eigen lespraktijk. Het open programma kan bijvoorbeeld ingezet worden om leerkrachten die nieuw zijn in het team, kennis te laten maken met de methode. Het is ook mogelijk om kartrekkers van Faqta deel te laten nemen, zodat die vervolgens de rest van het team kunnen helpen met de implementatie.

Leerdoelen van het open programma

Hieronder vind je een overzicht van de leerdoelen van dit open programma. Na het open programma..

• …kun je je navigeren op het leerplatform
  • …ken je de opbouw en structuur van een Faqta thema
  • …kun je jouw Faqta thema en les voorbereiden
  • …kun je de gegeven praktijkvoorbeelden en tips naar je eigen hand zetten

Locatie, duur en prijzen

Het open programma is zowel online als op locatie (bij ons op kantoor in Utrecht) te volgen. Het open programma duurt in beide gevallen twee uur.

Prijs online: 295 euro per deelnemer

Prijs op locatie: 375 euro per deelnemer

Hoe meld je je aan? Ga naar faqta.nl/open-programma, bekijk de agenda en kies het open programma waar jij meer over wilt leren. Klik op "Inschrijven" en vul het formulier in om je aan te melden.