Inhoud van het open programma Haal meer uit je doeboeken

In dit artikel lees je over de inhoud, leerdoelen en praktische informatie van het open programma Haal meer uit je doeboeken.

Groep 3 t/m 8 Wereldoriëntatie

De Faqta Academie heeft een breed opleidingsaanbod. In dit artikel lees je meer over één van onze open programma's; Haal meer uit je doeboeken. Op deze manier kun je een gegronde keuze nemen of dit programma past bij de behoeftes van de school.

Inhoud open programma Haal meer uit je doeboeken

Tijdens het open programma Haal meer uit je doeboeken leer je hoe je de doeboeken verder kunt verdiepen en verbreden. De open programma's worden bezocht door leerkrachten van diverse scholen. Zo creëren we een omgeving waarin veel van elkaar geleerd kan worden. Er zal tijdens het programma dan ook eerst kennis worden gemaakt met alle deelnemers. Nadat iedereen kennis heeft gemaakt, zal in worden gegaan op de belangrijkste basisinformatie rondom het doeboek. Vervolgens leer je op een interactieve manier de vaardigheden uit de doeboeken te herkennen. Je leert met deze kennis meer uit de doeboekopdrachten te halen en je leert welke rol jij als leerkracht hierin hebt. Door dit programma te volgen wordt het belang van de doeboeken inzichtelijk en zou je zelfs een start kunnen maken met onderzoekend leren.

Kortom, met het open programma Haal meer uit je doeboeken ontwikkel je vaardigheden om je eigen draai te geven aan de doeboekopdrachten en om zo meer uit je doeboeken te halen.

Leerdoelen van het open programma

Hieronder vind je een overzicht van de leerdoelen van dit open programma. Na het open programma...

• ...weet je aan welke vaardigheden leerlingen werken in de doeboeken
  • ...weet je wat jouw rol is tijdens het werken met de doeboekopdrachten
  • ...kun je meer uit de doeboekopdrachten halen
  • ...weet je op welke manier onderzoeksvaardigheden verweven zijn met de doeboekopdrachten

Locatie, duur en prijzen

Het open programma is zowel online als op locatie (bij ons op kantoor in Utrecht) te volgen. Het open programma duurt in beide gevallen twee uur.

Prijs online: 295 euro per deelnemer

Prijs op locatie: 375 euro per deelnemer

Hoe meld je je aan? Ga naar faqta.nl/open-programma, bekijk de agenda en kies het open programma waar jij meer over wilt leren. Klik op "Inschrijven" en vul het formulier in om je aan te melden.