Inhoud van het open programma Faqta Lezen implementatie

In dit artikel lees je over de inhoud, leerdoelen en praktische informatie van het open programma Faqta Lezen implementatie.

Groep 4 t/m 8 Begrijpend Lezen

De Faqta Academie heeft een breed opleidingsaanbod. In dit artikel lees je meer over één van onze open programma's; Faqta Lezen implementatie. Op deze manier kun je een gegronde keuze nemen of dit programma past bij de behoeftes van de school.

Inhoud open programma Faqta Lezen implementatie

Tijdens het open programma Faqta Lezen implementatie ga je op een interactieve manier aan de slag met de implementatie van onze begrijpend leesmethode. De open programma's worden bezocht door leerkrachten van diverse scholen. Zo creëren we een omgeving waarin veel van elkaar geleerd kan worden. Er zal tijdens het programma dan ook eerst kennis worden gemaakt met alle deelnemers. Nadat iedereen kennis heeft gemaakt, zal uitgebreid in worden gegaan op de didactiek van de methode. Je leert hoe je close reading praktisch inzet en oefent met modelen. Daarnaast leren de deelnemers hoe ze een Lezen thema goed kunnen voorbereiden en waar alle benodigde materialen te vinden zijn. Verder leren ze over de verwerkingsactiviteiten met bijbehorende differentiatiemogelijkheden (bijvoorbeeld pre-teachen en extra uitdaging). Als laatste zal er in worden gegaan op de verschillende afsluitingsmogelijkheden van een Lezen thema. We leggen uit hoe het inzetten van de toetsen hierbij een belangrijke rol speelt.

Kortom, als deelnemer leer je alle benodigde informatie voor de succesvolle implementatie van onze begrijpend leesmethode. Het open programma kan bijvoorbeeld ingezet worden om leerkrachten die nieuw zijn in het team, kennis te laten maken met de methode. Het is ook mogelijk om kartrekkers van Faqta deel te laten nemen, zodat die vervolgens de rest van het team kunnen helpen met de implementatie.

Leerdoelen van het open programma

Hieronder vind je een overzicht van de leerdoelen van dit open programma. Na het open programma...

• …kun je je beter navigeren op het leerplatform
  • …weet je hoe de Faqta Lezen didactiek (bijv. close reading en modelen) praktisch in elkaar zit
  • …kun je jouw Faqta thema en les voorbereiden
  • …weet je welke differentiatiemogelijkheden er zijn en hoe je die kunt toepassen

Locatie, duur en prijzen

Het open programma is zowel online als op locatie (bij ons op kantoor in Utrecht) te volgen. Het open programma duurt in beide gevallen twee uur.

Prijs online: 295 euro per deelnemer

Prijs op locatie: 375 euro per deelnemer

Hoe meld je je aan? Ga naar faqta.nl/open-programma, bekijk de agenda en kies het open programma waar jij meer over wilt leren. Klik op "Inschrijven" en vul het formulier in om je aan te melden.