Een leerling verwijderen

In dit artikel vind je een stappenplan hoe je een leerling kan verwijderen.

Alle groepen Alle vakgebieden

Soms kan het voorkomen dat je als leerkracht een leerling uit een klas of groep moet verwijderen. Dit kan verschillende redenen hebben, zoals het feit dat de naam van de leerling verkeerd is gespeld of dat de leerling de klas verlaat. Het is belangrijk om te weten dat het verwijderen van een leerling alleen kan worden gedaan door een leerkracht en niet door de leerling zelf. Gelukkig is het proces om een leerling te verwijderen eenvoudig.

Wil je weten hoe je een leerling verwijderd? Volg dan de stappen hieronder.

1.    Log in als leerkracht bij Faqta.
  2.    Klik rechts bovenin het scherm op "Instellingen".
  3.    Scrol naar beneden naar "Groepenoverzicht".
  4.    Klik op de groep waarvan je de leerling wilt verwijderen.
  5.    Klik op de leerling die verwijderd moet worden en klik vervolgens op de optie verwijderen rechts     van de groepsnaam (zie ook de afbeelding hieronder).

Screenshot 2023-03-23 at 13.13.57

Tip: Indien je geen touchscreen gebruikt, kan de muis gewoon over de leerling worden gehouden en rechts in het scherm zal een prullenbak tevoorschijn komen. Klik daarop en klik vervolgens op Verwijder in de pop-up.