Faqta in het kort

In dit artikel vind je een link naar onze programmawijzers en kun je meer informatie lezen over Faqta.

Soms kan het lastig zijn om met een nieuwe methode in de klas te starten. Bij Faqta helpen we je graag om dit proces makkelijker te laten verlopen. Daarom vind je in dit artikel de link naar onze verschillende programmawijzers, waarin je alle benodigde informatie vindt voor jouw oriëntatie op Faqta. Verder vind je in dit artikel een kort overzicht van de verschillende soorten programmawijzers en welke informatie hierin staat.

Welke programmawijzers zijn er?

Al onze programmawijzers gaan in op de algemene visie van Faqta, hoe je Faqta op verschillende manieren kunt geven, het lesaanbod, opleiding en advies, en prijzen. Lees hieronder wat je in de verschillende programmawijzers precies kunt vinden.

• Complete programma. Hier vind je alle benodigde informatie voor als je Faqta wilt inzetten in jouw onderwijsprogramma. In dit bestand kun je lezen over ons aanbod voor wereldoriëntatie, burgerschap, topografie, digitale geletterdheid, talentontwikkeling en begrijpend lezen.
  • Digitale geletterdheid. Als je geïnteresseerd bent in een methode voor digitale geletterdheid, vind je hier alle benodigde informatie. Met deze methode kun je flexibel kiezen uit verschillende modules, van werken met Word tot cyberpesten. Zo kun je altijd een module kiezen die relevant is op het moment.
  • Begrijpend lezen. In deze programmawijzer kun je lezen over het gloednieuwe Faqta Lezen! Deze begrijpend leesmethode heeft als didactiek de close reading aanpak en sluit aan op de thema's van wereldoriëntatie. De methode speelt verder in op de natuurlijke nieuwsgierigheid van leerlingen en doelt op het verhogen van de leesmotivatie. Faqta Lezen is ook los te geven van wereldoriëntatie.
  • Extra: wetenschappelijke basis. In dit extra bestand krijg je inzicht in de wetenschappelijke basis van Faqta en waar onze visie op is gebaseerd.

Wil je een compleet beeld van wat Faqta jouw school te bieden heeft? Neem dan contact met ons op via 030 2070 750 of mail naar service@faqta.nl. Vraag via deze link een gratis proefperiode aan als je Faqta wilt uitproberen.