Een planning klaarzetten op het leerplatform

In dit artikel lees je hoe je thema's kunt toevoegen of weghalen van je jaarplanning. Ook leggen we uit hoe je thema's (tijdelijk) op slot kunt zetten

Alle groepen Alle vakgebieden

Faqta heeft een breed aanbod aan thema's die je kunt doorlopen met je klas. Met de jaarplanning is het mogelijk om in één overzicht te zien welke thema's je gedurende het jaar wilt behandelen. Lees in dit artikel hoe je de jaarplanning kunt aanpassen.

Stappenplan voor het aanpassen van je planning.

1) Log in als leerkracht.

2) Selecteer rechts bij je accountgegevens (je eigen naam en je groep) de groep waar je een planning voor wilt maken. Heb je nog geen groepen gemaakt? In dit artikel lees je hoe je groepen kan aanmaken.

3) Klik bovenin of via de sneltoets op "Thema's". Klik op "Planning aanpassen" om je jaarplanning aan te passen. Zie ook de afbeelding hieronder.

4) Vul de naam van je planning (bijvoorbeeld Groep 6) in bij "Naam van je jaarplanning" (zie de afbeelding hieronder en ga over de icoontjes voor meer informatie).

5) Gebruik je de jaarplanning compleet? Klik dan rechts van de groepsnaam op "Basisplanningen" en selecteer jouw groep.

Wil je zelf een thema kiezen voor in je planning? Klik dan eerst op het kanaal waar je een thema van wilt toevoegen. Beweeg vervolgens met je pijltje over het thema dat je wilt toevoegen en klik op de plusknop (Zie onderstaande afbeelding en klik op de icoontjes voor meer informatie).

6) Je kunt de volgorde van de toegevoegde thema's eventueel aanpassen. Sleep hiervoor het thema naar de gewenste plek in je planning.

7) Je kunt thema's in je planning voor leerlingen op slot zetten. Ook kan je een thema verwijderen uit je planning. Zie de onderstaande afbeelding en ga over de icoontjes voor meer informatie.

8) Heb je alle thema's toegevoegd en eventueel op slot gezet? Klik op "Planning opslaan".

Extra instellingen voor de planning

Als je naar "Instellingen" gaat en daar naar onder scrolt kun je de zichtbaarheidsinstellingen veranderen voor je planning. Zo kun je bijvoorbeeld instellen of de Talent-thema's zichtbaar zijn of niet.

planning_7