De leerpaden van de Faqta Academie

In dit artikel lees je wat de leerpaden van de Faqta Academie zijn en uit welke verschillende leerpaden je kunt kiezen.

Groep 1 t/m 8 Alle vakgebieden

De Faqta Academie heeft een uitgebreid aanbod voor het schoolteam om Faqta succesvol te implementeren en om jezelf te blijven ontwikkelen in diverse vaardigheden. In dit artikel lees je meer over de leerpaden van de Faqta Academie. 

De leerpaden van Faqta

De leerpaden van Faqta zijn bedoelt om samen met je team stappen te maken in de vernieuwing van jullie onderwijs. Met een leerpad werk je één of meerdere schooljaren naar een einddoel toe, een stip op de horizon. In die periode volgen jullie verschillende teamtrainingen, waarbij de basis van de methode wordt gelegd, er wordt gewerkt aan belangrijke leerkrachtvaardigheden en thematisch werken samen passend vorm krijgt. De trainer loopt mee op dit leerpad en ondersteunt jullie tijdens het proces. Faqta biedt meerdere leerpaden aan, zodat je er een kunt kiezen die goed aansluit bij de behoeftes en leerdoelen van je team. Bekijk hieronder de verschillende leerpaden.

Let op: Op de afbeeldingen waar de verschillende leerpaden zijn weergegeven (zie hieronder), staan bepaalde maanden en jaren. Deze dienen als voorbeeld en kun je zien als aanbeveling vanuit ons. Het is niet verplicht om bepaalde trainingen in een specifieke periode af te nemen.

Leerpad Faqta Wereld

Dit is een compleet leerpad, verdeeld over drie schooljaren. Je start met de basis en gaat vervolgens verdiepen en verbreden. Bekijk de afbeelding hieronder voor een overzicht van het leerpad.

Kosten: 5850,- totaal (Op basis van een team van 20 leerkrachten: 48,75 euro p.p. per training).

Leerpad Faqta Implementatie Wereld en Lezen

Dit is een implementatie leerpad, verspreid over één schooljaar. Er wordt bij de start van het jaar een stevige basis gelegd voor wereldoriëntatie (groep 1 t/m 8) en begrijpend lezen (groep 4 t/m 8). Bekijk de afbeelding hieronder voor een overzicht van het leerpad.

Kosten: 2925,- totaal (Op basis van een team van 20 leerkrachten: 48,75 euro p.p. per training).

Leerpad Faqta Inspiratie

Dit is een inspiratie leerpad, af te nemen in twee schooljaren. Ben je al een tijdje met het team onderweg en zou je graag meer inspiratie opdoen voor je Faqta thema's? Dan dit leerpad zeer geschikt. In leerjaar 1 en 2 worden inspiratie trainingen verzorgd met elk een eigen invulling. De invulling bespreken we tijdens de intake. Bekijk de afbeelding hieronder voor een overzicht van het leerpad.

Kosten: 3900,- totaal (Op basis van een team van 20 leerkrachten: 48,75 euro p.p. per training).

Leerpad Jouw rol als coach en begeleider

Dit is een leerpad voor leerkrachtvaardigheden bij de Faqta lessen en onderzoekend leren, die af te nemen is in twee schooljaren. Is je team toe aan iets anders dan klassikaal lesgeven? Tijdens deze trainingen oefen je met jouw rol als coach en begeleider met de bijbehorende vaardigheden. Bekijk de afbeelding hieronder voor een overzicht van het leerpad.

Kosten: 3900,- totaal (Op basis van een team van 20 leerkrachten: 48,75 euro p.p. per training).

Leerpad Faqta onderzoekend leren 

Dit is een leerpad om onderzoekend leren op te starten in de school en jouw klas, af te nemen in één schooljaar. Bekijk de afbeelding hieronder voor een overzicht van het leerpad.

Kosten: 1950,- totaal (Op basis van een team van 20 leerkrachten: 48,75 euro p.p. per training). 

Vragen? Neem gerust contact op met ons team via onderwijsadvies@faqta.nl. Of neem een kijkje in dit informatieblad voor meer informatie over de leerpaden.