De eerste keer inloggen op Faqta

In dit artikel kijken we hoe je je account klaar maakt om met Faqta aan de slag te gaan. Alvast veel plezier!

Alle groepen Alle vakgebieden

Voordat je aan Faqta kunt beginnen dien je je account klaar te maken voor gebruik. We doen dit door eerst een aantal stappen te doorlopen. In dit artikel lees je hoe je een groep aanmaakt en je hoe leerlingen hieraan toevoegt. Uiteraard kan je later eventuele wijzigingen aanbrengen.

Inloggen op Faqta

Als het goed is heb je een e-mail ontvangen van Faqta met het onderwerp: "Uw Faqta account is geactiveerd." Gebruik de link in de e-mail om je wachtwoord aan te maken.

Ga naar speel.faqta.nl. Klik op Ik ben een leerkracht. Vervolgens kan je hier je e-mail en wachtwoord invullen en inloggen.

Heb je de mail niet ontvangen? Controleer dan altijd eerst even de SPAM-box. Nog steeds geen mail van ons kunnen vinden? Neem dan contact met ons op service@faqta.nl. Daar helpen we je graag verder.

De eerste keer op het leerplatform

Laten we samen de stappen doorlopen om het nieuwe schooljaar weer fris te starten. Hieronder leggen we stapsgewijs uit, hoe je Faqta instelt voor de leerkracht. Je kan onderstaande dia's doorlopen, je kan verder klikken door op de pijl naar rechts te klikken.

Het aanmaken van accounts voor de leerkracht(en)

De leerkrachten krijgen via de mail allemaal een activatiemail hiermee kunnen zij hun account aanmaken. Zij kunnen zelf hun account koppelen aan de groep of klas. Het is niet mogelijk om meerdere groepen of klassen tegelijk te beheren. Hiervoor moet de leerkracht van groep of klas veranderen. Na het aanmaken van een account kun je de leerkrachten toevoegen

Elke leerkracht moet de activatiemail hebben gekregen en een eigen wachtwoord hebben ingesteld. Zonder eigen account kunnen zij niet gebruik maken van het leerplatform. Per leerkracht moet er daarom ook apart worden ingelogd om zo het account startklaar te maken.

Het aanmaken van groep(en)/klas(sen)

Vervolgens kan je eigen groep aanmaken. Handig is om de aangemaakte groep een duidelijke naam te geven. Elke groep of klas heeft zijn eigen pincode. Met deze code kan de leerling inloggen op het leerplatform. Elke gebruiker die als leerkracht op het leerplatform inlogt kan een nieuwe klas of groep aanmaken.

Het aanmaken van accounts voor de leerling(en)

Jij kan als leerkracht een leerling account aanmaken en toevoegen aan een groep. Elke gebruiker die als leerkracht op het platform inlogt kan zijn eigen leerlingen toevoegen aan een willekeurige groep of klas.

Mocht het niet lukken dan kan je altijd contact opnemen met de helpdesk via service@faqta.nl.