1. Onze kennisbank
  2. Opbouw lesmateriaal
  3. Wereldoriëntatie voor groep 3 en 4

Wat biedt Faqta voor groep 3 en 4?

In dit artikel lees je meer over de thema's van groep 3 en 4 en hoe je deze kunt inzetten.

Groep 3 en 4 Wereldoriëntatie & Project

De thema's van Faqta zijn ontworpen om aan te sluiten bij de belevingswereld van leerlingen. Zo maken leerlingen uit groep 3 en 4 niet alleen kennis met de wereld om hen heen, maar leren ook anders naar de wereld te kijken. Lees in dit artikel welke thema's er zijn voor groep 3 en 4. 

Welke thema's zijn er?

De thema's van Faqta zijn geïntegreerd. Dit betekent dat bij elk thema één vak centraal staat, dit noemen we het hoofdperspectief. Binnen ditzelfde thema komen er ook nog andere vakken aan bod, de multiperspectieven. Bijvoorbeeld bij het thema Kalenders en feesten. Het hoofdperspectief van dit thema is 'mens en samenleving', maar 'kunst en cultuur' en 'geschiedenis' komen ook aanbod. 

Voor groep 3 en 4 zijn elk vijf thema's te vinden op het leerplatform. Deze thema's kan je in elke volgorde geven. Een uitzondering hierop is het thema Dit ben ik, voor groep 3. Dit is een instap thema op het het niveau van eind groep 2. Het is dus aan te raden hiermee te beginnen. 

Daarnaast zijn er 8 projecten voor groep 3 en 4, zoals Verhalen en boekenDe kracht van muziek, Kunst met een K!. Met deze projecten kunnen alle leerlingen werken aan hetzelfde thema, passend bij hun eigen groep. Je herkent deze thema's aan het label 'project'.

Meer weten?

Ben je nieuwsgierig geworden hoe je Faqta thema's voor groep 3 en 4 kunt inzetten in de les? Lees dan meer in dit informatieblad of neem contact op met een van onze adviseurs.