Waarom zie ik een deel van het aanbod niet meer?

Lees in dit artikel waarom je een deel van de thema's op het leerplatform niet meer kunt zien en hoe je weer toegang kunt krijgen.

Groep 1 t/m 8 Alle vakgebieden

Het kan zijn dat je vorig jaar meer thema's kon bekijken, die je nu niet meer kunt zien op het leerplatform. Je kunt bijvoorbeeld de thema's van groep 1/2 niet meer vinden. In dit artikel kun je lezen waarom je geen toegang meer hebt tot een deel van de thema's en hoe je die eventueel weer kan krijgen.  

Licenties van Faqta

Welke thema's je op het leerplatform kunt bekijken, hangt af van de gekozen licentie van je school. Wil je een volledig overzicht van alle licenties? Bekijk dan dit artikel. Het kan zijn dat je eerst een groter aanbod aan thema's kon bekijken vergelijken met nu. Dit heeft dus te maken met de licentie(s) die je school heeft afgesloten. Bijvoorbeeld, met de licentie 'Faqta Lezen' voor groep 5 t/m 8 krijg je toegang tot alle begrijpend lezen thema's voor groep 5 t/m 8. Met deze licentie heb je dus alleen toegang tot Faqta lezen thema's. Wil je bijvoorbeeld wereldoriëntatie koppelen? Dan schaf je ook de licenties van 'Faqta Wereld' aan.

Proefperiode

Het kan ook zijn dat je thema's mist, omdat je school een proefperiode heeft afgesloten. Met een proefperiode krijgt je school namelijk tijdelijk toegang tot (een deel van) de thema's op het leerplatform. Met deze 'tijdelijke licentie' kun je de thema's uitproberen, zonder dat je ergens aan vastzit. Nadat de proefperiode is afgelopen, zijn de thema's waar je toegang toe had op het leerplatform niet langer zichtbaar. Zo kun je bijvoorbeeld een proefperiode voor 'Faqta Digi (5 t/m 8)' afsluiten waarbij je tijdelijk toegang hebt tot alle thema's van digitale geletterdheid voor groep 5 t/m 8.

Toegang tot meer thema's? 

Wil jij (en je school) toegang tot meer thema's? Dan heb je twee opties:

  1. Direct een nieuwe licentie aanschaffen. Als je direct toegang wilt tot bepaalde thema's, kun je via deze link een licentie aanschaffen. 
  2. Overleg met een Faqta adviseur. Heb je vragen over het aanschaffen van een nieuwe licentie? Neem dan contact op met de Faqta adviseur van jouw school. Als alternatief kun je ook gebruik maken van het contactformulier op onze website. Onze adviseurs helpen je graag verder.