Waar vind ik projecten?

Lees in dit artikel wat projecten zijn (eerder 'schoolbrede' thema's) en waar je dit kunt vinden op het leerplatform.

Alle groepen Project

Wil je met de hele school tegelijk aan hetzelfde thema werken? Dat kan met de projecten van Faqta! Je kunt uit allerlei verschillende soorten onderwerpen kiezen, afhankelijk van waar jullie als school mee aan de slag willen. Lees in dit artikel waar je de verschillende projecten van Faqta kunt vinden.

De projecten werden eerder 'schoolbrede' thema's genoemd. Dit is aangepast aangezien deze thema's voornamelijk worden ingezet tijdens projectweken binnen de school. 

Wat zijn projecten?

Een project is een thema dat beschikbaar is op het niveau van elke groep, en kun je daarom volgen met de hele school. Eén thema, bijvoorbeeld 'Reis door de ruimte', kunnen alle groepen tegelijk behandelen. De projecten zijn goed in te zetten voor projectweken. Zo is er bijvoorbeeld een thema 'Het geheim van geld' voor tijdens de week van het geld en het thema 'Verhalen en boeken' voor tijdens de kinderboeken week.

Naast deze projecten zijn er ook doorgaande leerlijnen. Een doorgaande leerlijn bestaat uit verschillende thema's voor elk niveau over hetzelfde onderwerp. Bovendien zijn de thema's voor groep 5 t/m 8 kerndoeldekkend. Meer weten? Lees dan dit artikel.

Waar vind je de projecten?

De projecten van Faqta zijn te vinden in verschillende kanalen. Deze kanalen kun je vinden op de "Thema's"-pagina, waar een overzicht van alle thema's staat. Onderaan deze pagina staan verschillende kanalen. Op de afbeelding hieronder zijn de kanalen met de projecten rood omcirkeld: 

In de kanalen Digibaas, Wetenschapper, Kunstenaar en Ondernemer vind je projecten die aansluiten op het onderwerp van dat kanaal. In deze kanalen vind je alleen de projecten voor groep 5 t/m 8. De aansluitende thema's voor groep 1/2 vind je in kanaal Mini en voor groep 3/4 in kanaal Junior. Gebruik de zoekbalk of het pijltje om de rest van de kanalen/thema's te bekijken. 

Hoe lang duurt een project?

Met het inplannen van een project zijn er een aantal dingen handig om rekening mee te houden. Hier gaat het vooral om de duur van het project, de losse lessen en de verwerkingsopdrachten. 

Met het gehele project ben je ongeveer vier lesuren kwijt. In een lesuur kun je één deel (30 min) en een bijbehorende verwerkingsopdracht (30 min) behandelen. In totaal zijn er dus vier delen en vier verwerkingsopdrachten beschikbaar per project. 

Als je het thema opent (zie ook de afbeelding hieronder), kun je zien dat één deel bestaat uit drie tegels. Je kunt één tegel in ongeveer 10 minuten behandelen.