Thema afsluiten met een toets

In dit artikel lees waar je de (digitale) toetsen kunt vinden op het leerplatform.

Groep 5 t/m 8 Alle vakgebieden

 

Eén van de manieren om een Faqta thema af te sluiten, is door het afnemen van een toets. Met de toets van Faqta kun je beoordelen in hoeverre je leerlingen de kennis beheersen uit een thema. In dit artikel vind je alle benodigde informatie over het afnemen van een (digitale) toets. Ben je benieuwd naar andere manieren om een thema af te sluiten? Bekijk dan dit artikel

Tip: volg de rondleiding over het afsluiten van een thema op ons platform. Zorg wel dat je eerst bent ingelogd op speel.faqta.nl om de rondleiding te kunnen volgen. 


Waar vind ik de digitale toets en hoe zet ik de toets open?

Als je de digitale toets wilt afnemen, moet je deze eerst open zetten op het platform. Pas nadat je de toets hebt open gezet, verschijnt hij voor je leerlingen op het platform. 

Waar vinden de leerlingen hun toets?

Om te zien waar de toets zich bevindt voor jouw leerlingen, volg de onderstaande pijlen. 

Toets resultaten van leerlingen

Je leerlingen kunnen de antwoorden van de digitale toets inzien, maar ze zien geen cijfer staan. Om de antwoorden te bekijken, kunnen je leerlingen terug te gaan naar de toets onderaan het thema (zie 'waar vinden de leerlingen hun toets'). 

Let op: Het is niet mogelijk om de toets nog een keer in te leveren. Wel kan de toets op papier nogmaals gemaakt worden. Hierna kan het cijfer handmatig aangepast worden via de digitale toets.

Waar vind ik de resultaten? 

Als de digitale toets is gemaakt door de groep, kun je gemakkelijk de antwoorden en cijfers van je leerlingen bekijken. De toets wordt automatisch nagekeken. Ga naar de leerkrachtomgeving, open via lesgeven het desbetreffende thema en klik op "Afsluiting". Ga naar toets en klik op "Digitale toets" waarmee je de resultaten kan inzien. Zie ook de afbeelding onder:Resultaten toets inzien

Waar vind ik de papieren toets en de antwoorden van de toets?

Wil je liever dat je leerlingen de toets op papier maken? Dat kan ook. Ga naar "Afsluiting" en klik op toets. Selecteer vervolgens "Papieren toets". Zie ook de afbeelding hieronder en klik op de knipperende knop om naar de volgende dia te gaan.