1. Onze kennisbank
  2. Instellingen
  3. De Faqta omgeving aanpassen aan jouw werkwijze

Tekst laten voorlezen op het leerplatform

In dit artikel lees je hoe je teksten van het leerplatform kan laten voorlezen. Er is een stappenplan voor Google Chrome en Microsoft Edge.

Alle groepen Alle vakgebieden

Soms kan het handig zijn om een tekst op het leerplatform van Faqta te laten voorlezen. Het kan bijvoorbeeld een handig hulpmiddel zijn wanneer een leerling moeite heeft met lezen. Lees in dit artikel hoe je teksten kan laten voorlezen op het leerplatform van Faqta.

Stappenplan - Google Chrome

Je kunt de tekst op het leerplatform van Faqta laten voorlezen. Volg hiervoor de volgende stappen:

1. Download de Google extensie Read Aloud;
  2. Zet de extensie vast in de Google Chrome werkbalk (rechtsboven in de browser);
  3. Ga naar de pagina die je wil laten voorlezen en selecteer de tekst;
  4. Klik rechtsboven in de Google Chrome werkbalk op de Read Aloud extensie;
  5. De tekst wordt voorgelezen.
  6. Het kan voorkomen dat de instellingen van 'Read Aloud' in het Engels staan. Om dat te veranderen druk je met de rechtermuisknop op de app. Vervolgens klik je op opties en zoek je bij voice naar: "GoogleStandard Dutch (Christopher)". Je kan ook de snelheid hier aanpassen en de volume.

Stappenplan - Microsoft Edge

Maak je gebruik van Microsoft Edge? Neem dan de volgende stappen om de tekst te laten voorlezen.

1. Open de pagina die je wil laten voorlezen;
  2. Klik met de rechtermuisknop op de pagina en selecteer Hardop voorlezen. Je kunt ook de combinatie 'Ctrl + Shift + U' tegelijkertijd indrukken om tekst hardop te laten voorlezen of te stoppen.
  3. De tekst wordt voorgelezen.