Inhoud van de teamtraining Kennismaken met onderzoekend leren

In dit artikel lees je over de inhoud, leerdoelen en praktische informatie van de teamtraining Kennismaken met onderzoekend leren.

Groep 3 t/m 8 Onderzoekend leren en Talentontwikkeling

De Faqta Academie heeft een breed opleidingsaanbod. In dit artikel lees je meer over de teamtraining Kennismaken met onderzoekend leren. Op deze manier kun je een gegronde keuze maken of deze training past bij de behoeftes van de school. 

Inhoud van de teamtraining Kennismaken met onderzoekend leren

Met de teamtraining Kennismaken met onderzoekend leren wordt je team begeleid bij het opzetten van onderzoekend leren in de klas. Er komen verschillende praktische tips aan bod waarmee leerkrachten op weg worden geholpen om onderzoekend leren van de grond te krijgen. Tijdens de training leren leerkrachten hoe ze leerlingen nieuwsgierig kunnen maken voor het doen van onderzoek, hoe de doeboeken een startpunt kunnen zijn voor onderzoekend leren, hoe ze een onderzoeksplan kunnen inzetten en welke leerlingvaardigheden van pas kunnen komen bij onderzoekend leren. Het wordt geadviseerd om eerst deze training te volgen voor de training Onderzoekend leren: Aan de slag met onderzoekend leren

Kortom, met de teamtraining Kennismaken met onderzoekend leren gaat je team aan de slag met de eerste stappen van onderzoekend leren in de klas. Je team kan na deze training dan ook gelijk aan de slag in de klas. 

Leerdoelen van de training

Hieronder vind je een overzicht van de leerdoelen van deze training. Na de training.. 

  • ...kun je nieuwsgierigheid bij je leerlingen stimuleren
  • ...kun je een begin maken met onderzoekend leren
  • ...kun je de doeboeken in zetten voor onderzoekend leren
  • ...weet je welke leerlingvaardigheden passen bij onderzoekend leren

Locatie, duur en prijzen

De teamtraining Kennismaken met onderzoekend leren is zowel online als op de locatie van de school te volgen. De teamtraining duurt in beide gevallen twee uur. 

Prijs online: 875 euro 

Prijs op locatie: 975 euro 

Hoe plan ik een teamtraining in? Ga naar faqta.nl/teamtrainingen, scrol naar beneden en klik op "Bekijk het aanbod". Selecteer de teamtraining die je met het team wilt volgen en klik op "Meer informatie". Meld je vervolgens aan met het aanmeldformulier.

Neem contact op met je onderwijsadviseur of stuur een mailtje naar onderwijsadvies@faqta.nl voor meer informatie over de inhoud van onze trainingen.