Inhoud van de teamtraining Faqta Wereld inspiratie

In dit artikel lees je over de inhoud, leerdoelen en praktische informatie van de teamtraining Faqta Wereld inspiratie.

Alle groepen Wereldoriëntatie

De Faqta Academie heeft een breed opleidingsaanbod. In dit artikel lees je meer over één van onze teamtrainingen; Faqta Wereld inspiratie. Op deze manier kun je een gegronde keuze maken of deze training past bij de behoeftes van de school. 

Inhoud teamtraining Faqta Wereld inspiratie 

De teamtraining Faqta Wereld inspiratie vormt een programma voor het hele team vol inspiratie over het lesgeven met Faqta. Tijdens deze interactieve training is er aandacht voor de vaardigheden die aan bod komen in de doeboeken en voor jouw rol als leerkracht (bijvoorbeeld als coach en/of inspirator). Daarnaast worden er veel praktijkvoorbeelden, tips en ideeën gedeeld, die inzicht geven in de verschillende mogelijkheden van Faqta lessen. De training is daarom goed in te zetten om je team te motiveren of als opfrisser wanneer er veel nieuwe leerkrachten in het team bij zijn gekomen. De training wordt daarbij (deels) op maat gemaakt. Tijdens de intake wordt besproken waar jullie als school meer informatie en verdieping over willen. Bijvoorbeeld onderwerpen als burgerschap, topografie of onderzoekend leren met Faqta. 

Kortom, de interactieve teamtraining Faqta Wereld inspiratie zal je team inspireren en enthousiasmeren over de lessen en de vele mogelijkheden van Faqta.

Leerdoelen van de training

Hieronder vind je een overzicht van de leerdoelen van deze training. Na de training.. 

 • ...kun je de vaardigheden in de doeboeken herkennen
 • ...ken je de opbouw van een thema van elke groep 
 • ...weet je meer over jou rol als inspirator, voorbeeld en coach
 • ...heb je tips en praktijkvoorbeelden hoe je creatiever met een thema om kan gaan
 • ...weet je meer over jullie gekozen aanvullende onderwerp:
  • Burgerschap;
  • Topografie; 
  • Digitale geletterdheid; 
  • Woordenschat; 
  • Ander onderwerp in overleg

Locatie, duur en prijs

Deze teamtraining is alleen op de locatie van de school te volgen. De training duurt twee uur. 

Prijs: 975 euro

Hoe plan ik een teamtraining in? Ga naar faqta.nl/teamtrainingen, scrol naar beneden en klik op "Bekijk het aanbod". Selecteer de teamtraining die je met het team wilt volgen en klik op "Meer informatie". Meld je vervolgens aan met het aanmeldformulier.

Neem contact op met je onderwijsadviseur of stuur een mailtje naar onderwijsadvies@faqta.nl voor meer informatie over de inhoud van onze trainingen.