Inhoud van de teamtraining Faqta Lezen implementatie

In dit artikel lees je over de inhoud, leerdoelen en praktische informatie van de teamtraining Faqta Lezen implementatie.

Groep 4 t/m 8 Begrijpend Lezen

De Faqta Academie heeft een breed opleidingsaanbod. In dit artikel lees je meer over één van onze teamtrainingen; Faqta Lezen implementatie. Op deze manier kun je een gegronde keuze nemen of deze training past bij de behoeftes van de school. 

Inhoud teamtraining Faqta Lezen implementatie

Met de teamtraining Faqta Lezen implementatie maak je kennis met onze begrijpend lezen methode en ontdek je de mogelijkheden voor jouw groep. Tijdens de training komt de didactiek van de methode uitgebreid aanbod. Je leert hoe je close reading praktisch inzet en oefent met modelen. Verder is er aandacht voor de jaarplanning, hoe je de thema's goed kunt voorbereiden en leer je waar je alle benodigde materialen kunt vinden. Zo komen de verwerkingsactiviteiten met bijbehorende differentiatiemogelijkheden (bijvoorbeeld pre-teachen en extra uitdaging) aan bod. Ook
leer je hoe je woordenschat kunt inzetten tijdens jouw Lezen thema en leer je meer over het
gebruik en de inzet van de woordenschatposters. Als laatste gaan we in op de verschillende afsluitingsmogelijkheden van een Lezen thema. We leggen uit hoe het inzetten van de toetsen hierbij een belangrijke rol speelt. 

Kortom, met de teamtraining Faqta Lezen implementatie krijgt je team een beter begrip van de didactiek achter Faqta Lezen en worden ze opgeleid om de methode effectief toe te passen. Zo maak je met je team een succesvolle start met de methode.

Leerdoelen van de training

Hieronder vind je een overzicht van de leerdoelen van deze training. Na de training.. 

  • …begrijp je wat close reading is en hoe je dit inzet
  • …kun je modelen toepassen in de lessen
  • …kun je het thema voorbereiden en weet je waar de materialen staan
  • …weet je welke verwerkings- en differentiatiemogelijkheden er zijn
  • …ken je jouw rol als leerkracht 
  • …kun je met woordenschat nog meer uit Faqta Lezen halen
  • …weet je hoe je jouw Faqta Lezen thema kunt afsluiten

Locatie, duur en prijzen 

De teamtraining Faqta Lezen implementatie is zowel online als op de locatie van de school te volgen. De teamtraining duurt in beide gevallen twee uur. 

Prijs online: 875 euro 

Prijs op locatie: 975 euro 

Hoe meld je je aan? Ga naar faqta.nl/teamtrainingen, bekijk het trainingsoverzicht en selecteer de teamtraining die jij samen met het team wilt volgen.