Inhoud van de teamtraining Aan de slag met onderzoekend leren

In dit artikel lees je over de inhoud, leerdoelen en praktische informatie van de teamtraining Aan de slag met onderzoekend leren.

Groep 3 t/m 8 Onderzoekend leren & Talentontwikkeling

De Faqta Academie heeft een breed opleidingsaanbod. In dit artikel lees je meer over de teamtraining Aan de slag met onderzoekend leren. Op deze manier kun je een gegronde keuze maken of deze training past bij de behoeftes van de school. 

Inhoud van teamtraining Aan de slag met onderzoekend leren

Met de teamtraining Aan de slag met onderzoekend leren maak je met je team de verdiepende stap na de training Kennismaken met onderzoekend leren. Waar in de eerste training het fundament wordt gelegd voor onderzoekend leren in de klas, zal er in deze training concreet worden gemaakt hoe onderzoekend leren kan worden aangeboden met behulp van Faqta. Je team leert tijdens de training hoe de onderzoekscyclus van Faqta is opgebouwd. De cyclus wordt stapsgewijs aangeboden, zodat de leerkrachten de verschillende onderdelen leren herkennen en weten wat ze bij elke stap met hun klas kunnen doen. De verschillende materialen van Faqta zullen hierbij aan bod komen. Er wordt verder aandacht besteed aan het opstellen van een goede onderzoeksvraag en het begeleiden van leerlingen tijdens het doen van hun eigen onderzoek. 

Kortom, met de teamtraining Aan de slag met onderzoekend leren leert je team hoe ze de onderzoekscyclus zowel voor zichzelf als voor hun leerlingen stapsgewijs eigen kunnen maken. 

Leerdoelen van de training

Hieronder vind je een overzicht van de leerdoelen van deze training. Na de training.. 

  • ...weet je wat onderzoekend leren is
  • ...kun je leerlingen een onderzoekende houding aanleren
  • ...ken je de onderzoekscyclus en de bijbehorende materialen
  • ...weet je hoe een goede onderzoeksvraag wordt opgesteld
  • ...kun je het onderzoekend leren begeleiden

Locatie, duur en prijzen 

De teamtraining Aan de slag met onderzoekend leren is zowel online als op de locatie van de school te volgen. De teamtraining duurt in beide gevallen twee uur. 

Prijs online: 875 euro 

Prijs op locatie: 975 euro 

Hoe plan ik een teamtraining in? Ga naar faqta.nl/teamtrainingen, scrol naar beneden en klik op "Bekijk het aanbod". Selecteer de teamtraining die je met het team wilt volgen en klik op "Meer informatie". Meld je vervolgens aan met het aanmeldformulier.

Neem contact op met je onderwijsadviseur of stuur een mailtje naar onderwijsadvies@faqta.nl voor meer informatie over de inhoud van onze trainingen.