1. Onze kennisbank
  2. Updates
  3. Updates van het leerplatform

Sleepvragen zijn nu ook klikbaar

Eerder kon je de antwoorden in de sleepvragen alleen naar de juiste plek slepen. Het is nu ook mogelijk om de antwoorden bij de juiste plek te klikken.

Alle groepen Alle vakgebieden

Het is nu mogelijk om bij sleepvragen zowel de antwoorden naar de juiste plek toe te slepen als de juiste plek aan te klikken. Voorheen was het alleen mogelijk om de antwoorden te slepen. De mogelijkheid om sleepvragen te slepen of te klikken is beschikbaar voor alle leerkrachten en leerlingen. In dit artikel zullen we dieper ingaan op hoe beide manieren werken.

Kort samengevat: Je kan nu kiezen om de opdracht te voltooien door de antwoorden naar de juiste plek te slepen of te klikken.


In de onderstaande klikplaat kan je de stappen volgen en zien hoe de sleepvragen werken. 
- De cijfers geven de stappen aan die je moet nemen om onderstaande klikplaat te voltooien.
- Klik op de pijl naar rechts om naar het volgende onderdeel te gaan.

Klikplaat 1 - Thema: Werken totdat je erbij neervalt - Tegel: We zijn op stoom - Opdracht 5 (sleepvraag)


Slepen

Om de sleepvragen te maken kan je de antwoordmogelijkheden (linkerkolom) naar de juiste optie (rechterkolom) slepen. Je ziet dan dat het antwoord eronder neer wordt gezet. Zodra alle antwoorden bij één van de opties staan, klik je rechtsonderin op 'Inleveren'. Daarna is er nog de mogelijkheid om eventuele foute antwoorden te verbeteren en opnieuw op 'Inleveren te klikken.

Let op: Het is belangrijk om te onthouden dat je het antwoord direct moet slepen. Zodra je het antwoord eerst aanklikt en daarna probeert te slepen werkt dit niet omdat je dan in de 'klikmodus' zit. Je kan dan wel de juiste optie aanklikken, maar niet meer slepen.


Klikken

Je kan de sleepvragen ook maken door één keer op de antwoordmogelijkheid (linkerkolom) te klikken en vervolgens één keer op de juiste optie (rechterkolom) te klikken. Je ziet dat dan het antwoord onder de geselecteerde optie verschijnt. Zodra alle antwoorden bij één van de opties staan, klik je rechtsonderin op 'Inleveren'. Daarna is er nog de mogelijkheid om eventuele foute antwoorden te verbeteren en opnieuw op 'Inleveren te klikken.