Problemen met video's

In dit artikel lees je hoe je eventuele problemen met video's op het leerplatform kan oplossen.

Alle groepen Alle vakgebieden

 


Het kan voorkomen dat video's op het leerplatform niet naar behoren werken. In dit artikel kijken we naar de eventuele oorzaken en oplossingen.

Problemen met video's kunnen meerdere oorzaken hebben:

- Sommige video’s werken wel, anderen niet
Veel internetfilters beperken de toegang tot video's op verschillende manieren. We kiezen onze videofragmenten zorgvuldig en dit wordt gecontroleerd door leerkrachten en onderwijsspecialisten om er zeker van te zijn dat ze geschikt zijn voor de leeftijd waar het thema voor bedoeld is. Toch kan een filter deze blokkeren. Vraag de IT-coördinator om een uitzondering toe te voegen voor Faqta. 


- Werken er geen video's?
Om video's te kunnen bekijken moet de internetsnelheid goed genoeg zijn. Ga naar www.speedtest.net en klik op "Go" om de internetsnelheid te bekijken. Doe dit op jouw laptop én op een van de devices van de leerlingen, want dat kan verschillen. Voor het goed bekijken van video's moet de snelheid tenminste 1 Mb/s per leerling.

- Verander van browser
Wellicht kan je dan proberen om de video's te bekijken in een andere browser. In het volgende artikel lees je welke browsers door Faqta worden ondersteund.

- Geen geluid bij de video's

Het kan voorkomen dat er bij een video geen geluid zit. Er zijn twee redenen waarom er geen geluid bij de video zit.  Wanneer je geen geluid hoort bij een video, kan dit opgelost worden door de volgende stappen te nemen:

  1. Open Chrome op de laptop;
  2. Klik rechtsboven op de drie puntjes (ook wel meatballs-icon genoemd);

Geen geluid

3. Klik op Meer hulpprogramma's en daarna Browsegegevens wissen;

4. Kies bovenaan een periode. Als je alles wilt verwijderen, selecteer je Onbeperkt.

5. Klik op de selectievakjes naast Cookies en andere sitegegevens en Gecachte afbeeldingen en bestanden.

6. Klik op Gegevens wissen.

Helpen deze opties niet? Neem dan contact op met ons via de chat (rechts onderin in het leerplatform) of mail. Graag het thema en de tegel erbij vermelden van de video die niet afspeelt. Speelt de video niet af als je op een afbeelding in het thema moet klikken? Meld dit dan ook via de chat of mail inclusief thema en tegel. Bij voorbaat dank!