Prijsverschil onderbouw en bovenbouw

In dit artikel lees je waarom de licentieprijs voor de onderbouw lager is dan de licentieprijs voor de bovenbouw.

Alle groepen Alle vakgebieden

Ben je op zoek naar de juiste licentie voor jouw school en heb je gezien dat er een prijsverschil bestaat tussen de licenties voor de onder- en bovenbouw? In dit artikel leggen we uit waarom dit prijsverschil bestaat.

Prijsverschil: twee belangrijke redenen

Als je op zoek bent naar een licentie voor het complete middagprogramma, dan is het goed om te weten dat er een prijsverschil bestaat tussen de groepen 1 t/m 4 en groepen 5 t/m 8. Dit prijsverschil heeft twee belangrijke redenen:

  1. Het eerste belangrijke verschil is het aanbod. Het thema aanbod voor de groepen 5 t/m 8 is groter en breder dan voor de groepen 1 t/m 4. De groepen 5 t/m 8 werken doorgaans aan meer kerndoelen, zoals de tijdvakken van geschiedenis en krijgen diverse vakgebieden meer de aandacht. Ook is er voor deze groepen een groot aanbod talent thema's (onderzoekend leren). 
  2. Een tweede belangrijke verschil is het materiaal. Voor de groepen 5 t/m 8 heeft elk thema meer materiaal beschikbaar. Denk hierbij aan meer doeboekopdrachten en meer werkbladen ten opzichte van groep 3 en 4. Ook zijn er toetsen ontwikkeld voor groep 5 t/m 8 om een thema af te sluiten.