Licenties en verwerkingsmaterialen

In dit artikel vind je de verschillende licenties per leerling per jaar en staat er meer informatie over de bijbehorende verwerkingsmateriaal

Alle groepen Alle vakgebieden

Faqta biedt meer dan voldoende lesmateriaal voor het hele middagprogramma, maar het is ook mogelijk om klein te beginnen. Bijvoorbeeld met alleen burgerschap of topografie. Of je wilt Faqta alleen gebruiken in de plusklas. Dat kan allemaal.

Faqta biedt namelijk allerlei verschillende licenties. Afhankelijk van de licentie die je aanschaft, krijg je toegang tot bepaalde onderdelen binnen Faqta. Lees hieronder meer over de verschillende licenties.

Compleet middagprogramma

De licenties voor het complete middagprogramma geven je toegang tot het gehele leerplatform. De kosten zijn inclusief digitale materialen, zoals werkbladen, hulpbladen en PDF-versies van de doeboeken.

Kosten voor de onderbouw en bovenbouw verschillen. Dit is niet zomaar. Lees hier waarom er een prijsverschil is tussen de licenties van de onder- en bovenbouw.

Losse licenties

Wil je alleen toegang tot bepaalde Faqta thema's of leerlijnen? Dan kun je ook losse licenties aanschaffen. Ook hier zijn de kosten inclusief digitale materialen, zoals werkbladen, hulpbladen en PDF-versies van de doeboeken.

  • Wereldoriëntatie: Met deze licentie krijg je toegang tot alle wereldoriëntatie thema's van Faqta. De vakken Aardrijkskunde, Geschiedenis en Natuur & Techniek zijn geïntegreerd met elkaar. Er is een aparte licentie voor groep 4 en voor groep 5 t/m 8. Met deze licentie heb je geen toegang tot de leerlijnen Burgerschap, Verrijking of begrijpend lezen
  • Wereldoriëntatie vakgericht: Met deze licentie kun je kiezen uit één van de wereldoriëntatie vakken: Aardrijkskunde, Geschiedenis of Natuur & Techniek. Je werkt met deze licentie dus vakgericht. 
  • Begrijpend lezen: Met deze licentie krijg je toegang tot alle Faqta Lezen thema's. De thema's van Faqta Lezen zijn gekoppeld aan wereldoriëntatie thema's, dus zijn ook goed samen in te zetten. Er is een aparte licentie voor groep 4 en voor groep 5 t/m 8. 
  • Burgerschap: Met deze licentie krijg je toegang tot de burgerschapthema's. 
  • Verrijking: Met deze licentie kun je kiezen uit Topografie of Digitale Geletterdheid. 

Wil je een licentie aanvragen? Ga dan naar deze pagina op onze site om de prijzen te bekijken en eventueel een afspraak te maken. 

Verwerkingsmateriaal

  • Doeboeken: Wil je de doeboeken liever geprint hebben? Je kunt ze in sets van vijf bestellen via onze webshop. Doeboeken voor de groepen 3 en 4 gebruik je het hele schooljaar. De doeboeken voor de groepen 5 t/m 8 kun je per thema bestellen. Ook kan je de doekboek(en) zelf downloaden en te printen op het leerplatform.
  • Doeboeken topografie: Deze gebruik je een geheel schooljaar en bevatten bijna 100 pagina's met duidelijke kaarten in kleur. De doeboeken voor topografie kun je ook bestellen via onze webshop
  • Werkbladen: De werkbladen hoef je niet te bestellen in onze webshop.  Deze kun je direct via het leerplatform op de lesgeven-pagina downloaden. Je vind deze onder de kop "themavoorbereiding".