1. Onze kennisbank
  2. De rol van de leerkracht

Jouw onderwijsvisie realiseren met Faqta

In dit artikel lees je welke onderwijskundige visies je kunt realiseren met Faqta.

Alle groepen Alle vakgebieden

Faqta is niet ontwikkeld als methode met een vaste route, maar als een totaalprogramma dat aansluit bij de onderwijsvisie van praktisch iedere school. Wij bieden jullie krachtig gereedschap om invulling te geven aan toekomstbestendig onderwijs. Er zijn meerdere routes door ons programma. Je bepaalt dus zelf hoe je Faqta wilt inzetten:

  • leerlinggestuurd of leerkrachtgestuurd;
  • coachend lesgeven, klassikaal lesgeven of een combinatie van beiden;
  • focus op kennis, focus op vaardigheden of een combinatie van beiden;
  • coöperatief leren of individueel leren;
  • onderzoekend leren;
  • schoolbrede projecten;
  • of als een geïntegreerd middagprogramma.

Waar je ook staat met je team, Faqta biedt verschillende instap mogelijkheden die je op de onderstaande afbeelding kunt bekijken. Is jouw team bijvoorbeeld gericht op het klassikaal overdragen van kennis, maar willen jullie de stap maken naar meer zelfstandig werken? Dat kan met Faqta. Bekijk de afbeelding hieronder en bedenk voor jezelf waar je team staat en waar jullie naar toe zouden willen. 

Faqta op jouw manier

Waarschijnlijk weet je wel wat de visie van jullie school is. Maar komt die visie ook echt tot uiting in de klas zoals jij het voor ogen hebt? Met behulp van onze visiescan helpen we je op weg.

Wij bieden actief ondersteuning en begeleiding, zodat je Faqta zo inzet zoals jij dat wilt. Onze onderwijsadviseurs en trainers staan graag voor je klaar.

Wil je graag meer informatie? Neem dan contact met ons op via de mail service@faqta.nl of telefoon 030-7502070.