Inlogcode voor mijn groep

In dit artikel lees je waar je de inlogcode kan vinden om in te loggen.

Alle groepen Alle vakgebieden

Leerlingen hebben geen account bij Faqta, maar beschikken over een een inlogcode. De inlogcode is dan ook enkel voor leerlingen. Leerkrachten gebruiken wel hun e-mailadres en wachtwoord om in te loggen. Met de inlogcode komen de leerlingen in de juiste groep terecht en kunnen zij hun naam selecteren en lesmateriaal volgen. De inlogcode is gebonden aan de groep.

De inlogcode vind je als volgt:

1. Log in als leerkracht op het leerplatform.

2. Er zijn twee scenario's mogelijk. Dit is afhankelijk van de grootte van je scherm.
pc weergave
2a. Werk je op een groter scherm? Dan zal je waarschijnlijk bovenstaande afbeelding zien. De rode pijl geeft de groep aan waarmee je werkt met de inlogcode van de groep.

mobiele weergave
2b. Werk je op een kleiner device bijv. een tablet of mobiel. Dan zal je waarschijnlijk bovenstaande afbeelding zien. Door op de afbeelding te klikken boven de rode pijl dan zal je het overzicht krijgen van de afbeelding van 2a.

Tip: Als je nog geen groep hebt aangemaakt, maak dan eerst een groep aan. Klik hier als je wilt weten hoe je een groep aanmaakt.

Tip: Schrijf de inlogcode ergens op in de klas bijv. op het bord. Zo weten de leerlingen altijd welke inlogcode ze nodig hebben.