Inhoud van de teamtrainingen Coachend lesgeven

In dit artikel lees je over de inhoud, leerdoelen en praktische informatie van de basis en verdiepende teamtrainingen Coachend lesgeven.

Groep 5 t/m 8 Alle vakgebieden

De Faqta Academie heeft een breed opleidingsaanbod. In dit artikel lees je meer over de basis en verdiepende teamtrainingen Coachend lesgeven. Op deze manier kun je een gegronde keuze maken of deze training past bij de behoeftes van de school. 

Inhoud teamtrainingen Coachend lesgeven

Met de teamtrainingen Coachend lesgeven kun je samen met je team de volgende stap zetten na de implementatie van Faqta. Vanaf groep 5 kunnen leerlingen steeds zelfstandiger aan de slag met Faqta, maar de rol als coach voor de leerkracht is hier wel erg belangrijk. In de trainingen komt zowel de theorie als de praktijk van coachend lesgeven aan bod en ontdek je hoe je op een coachende manier les kunt geven. Op die manier leert je team om de leerlingen optimaal te begeleiden. 

De teamtraining Coachend lesgeven bestaat uit vijf modules, zoals weergegeven op de onderstaande afbeelding. In één training komen twee tot drie modules aan bod, afhankelijk van het instapmoment. Overleg dit met je Faqta adviseur. 

Training 1: Basis 

Tijdens de eerste training ga je aan de slag met de vaardigheden 'observeren' en 'differentiëren' (module 1 en 2). Deze vaardigheden vormen namelijk een belangrijke basis in het coachend lesgeven. Tijdens de training staat de dagelijkse praktijk van het lesgeven centraal. Faqta biedt hiervoor diverse hulpmiddelen die je met elkaar bekijkt en bespreekt. 

Training 2: Verdieping

Tijdens de verdiepende training ga je aan de slag met de vaardigheden 'begeleiden en ondersteunen', 'coachgesprekken voeren' en 'beoordelen'. (module 3, 4 en 5). Tijdens deze training bouwen we voort op de basis die is gelegd tijdens de eerste training. Je krijgt concrete handvatten om de ontwikkeling van vaardigheden bij je leerlingen te begeleiden, een coachgesprek te voeren en vaardigheden te beoordelen. 

Leerdoelen van de trainingen

Op de afbeelding hieronder vind je een overzicht van de leerdoelen van de basis en verdiepende teamtraining Coachend lesgeven. 

Locatie, duur en prijzen

De teamtraining Coachend lesgeven (basis en verdieping) is zowel online als op de locatie van de school te volgen. De teamtraining duurt in beide gevallen twee uur. 

Prijs online: 875 euro 

Prijs op locatie: 975 euro 

Hoe plan ik een teamtraining in? Ga naar faqta.nl/teamtrainingen, scrol naar beneden en klik op "Bekijk het aanbod". Selecteer de teamtraining die je met het team wilt volgen en klik op "Meer informatie". Meld je vervolgens aan met het aanmeldformulier.

Neem contact op met je onderwijsadviseur of stuur een mailtje naar onderwijsadvies@faqta.nl voor meer informatie over de inhoud van onze trainingen.