1. Onze kennisbank
  2. Aan de slag
  3. Het nieuwe schooljaar inrichten

Het leerplatform klaarmaken voor het nieuwe schooljaar

In dit artikel gaan we het leerplatform klaarmaken voor de start van het nieuwe schooljaar.

Alle groepen Alle vakgebieden

Net zoals op school start ook op Faqta een nieuw schooljaar fris. Na de zomervakantie kan je het leerplatform voor jou en de leerlingen klaarzetten. Je kan je nieuwe groep klaarzetten met de juiste leerlingen erin. Als er nog geen planning voor deze groep was, kan je die ook selecteren. In dit artikel leer je hoe je het leerplatform klaarzet.

Download: Wil je de uitgebreide handleiding? Download deze dan via hier.

Inloggen op Faqta

Ga naar speel.faqta.nl. Klik op Ik ben een leerkracht. Vervolgens kan je hier je e-mail en wachtwoord invullen en inloggen.

Heb je nog geen account of toegang tot Faqta? Vraag eerst even aan de beheerder binnen de school of hij een account voor je kan aanmaken. Mocht dat niet lukken neem dan contact met ons op service@faqta.nl. Daar helpen we je graag verder.

Welkom terug

Waarschuwing: Krijg je onderstaand scherm niet direct in beeld na de eerste keer inloggen in het nieuwe schooljaar, en zijn de groepen van je school leeg? Leeg dan de cache van je webbrowser. Lees hier hoe je dat doet.

Laten we samen de stappen doorlopen om het nieuwe schooljaar weer fris te starten. Hieronder leggen we via dia's stapsgewijs uit hoe. Door op de rechter pijl te klikken ga je naar de volgende dia. Ook kan je onder de dia rustig alles doorlezen.

1. Je profiel bijwerken

Hier wordt er gevraagd of je naam en rol nog goed zijn. Je kan eventueel ook een foto toevoegen in deze dia. Als je klaar bent kan je klikken op volgende.

2. Met welke groepsjaren ga jij aan de slag

Hier kijken we naar welke groepsjaren jij aan het werk gaat. Het kan zijn dat je bijv. met een ander groepsjaar aan de slag gaat dan vorig schooljaar. Klik op volgende om door te gaan.

3. Selecteer je groep voor dit schooljaar

Hier selecteer je de groep waarmee je gaat werken. Klik op volgende om verder te gaan.

4. Klas klaarzetten voor het nieuwe schooljaar

In dit overzicht geef je aan welke leerlingen naar de nieuwe groep gaan. Ook kan je aangeven of de groep qua naam veranderd moet worden. Zo is het mogelijk om bijv. van Groep 7, Groep 8 te maken. Je kan hier ook leerlingen verwijderen door op de prullenmand te klikken. Het kan zijn dat er ook een pijltje naar links verschijnt, hiermee kan je de leerling terugplaatsen. Als je klaar bent klik je op Opslaan en ga je verder naar de volgende dia.

5. Jaarplanning selecteren (extra stap)

Het kan voorkomen dat je voorheen nog geen planning had geselecteerd. Als je wel al een planning voorheen had geselecteerd dan komt deze dia niet voor.

In deze dia selecteer je de jaarplanning waarmee je aan de slag wilt. Uiteraard kan je deze later ook op het leerplatform naar wens veranderen. Klik vervolgens op Opslaan. Je bent klaar om het nieuwe schooljaar te beginnen!