Geen geluid bij een video

Het kan voorkomen dat jij of een leerling geen geluid hoort bij een video. In dit artikel leggen we je uit hoe je dit kunt oplossen.

Alle groepen Alle vakgebieden

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom jij of een leerling geen geluid kan horen bij een video. Hieronder vind je mogelijke oplossingen.

Controleer het geluidsniveau

Zorg ervoor dat het geluid op je device niet is gedempt of te laag staat. Controleer ook de geluidsinstellingen in de video. Sommige video's hebben hun eigen geluidsregelaar. Zorg ervoor dat deze niet is gedempt of te laag is ingesteld.

Het kan ook zijn dat het geluid in de werkbalk van de browser is uitgeschakeld. In de browser kun je het geluid van een tabblad doorgaans uitzetten. Dat zie je aan het icoon in het tabblad van de browser. In dit voorbeeld is het geluid uit:

Klik op het volume icoon om het geluid weer aan te zetten.

Controleer je externe luidsprekers of koptelefoons

Als je externe luidsprekers of een koptelefoon gebruikt, controleer dan of deze correct zijn aangesloten en ingeschakeld. Probeer ze ook op een ander apparaat om te zien of ze daar werken.

Controleer je browser

Soms kan het probleem liggen bij de browser die je gebruikt. In het volgende artikel lees je welke browsers door Faqta worden ondersteund. Probeer de video in een andere browser te openen.

Bekijk ook of jouw browser up-to-date is. Dit kun je bekijken door onderstaande stappen te volgen:

1. Open Chrome op je device;

2. Klik rechtsboven op de drie puntjes:

Geen geluid

3. Ga naar Help en klik op Over Google Chrome;

4. In het tabblad dat opent zie je of jouw browser up-to-date is. Als dit niet het geval is, update dan je browser.

Probeer een andere device

Het kan zijn dat het probleem specifiek is voor het apparaat dat je gebruikt. Om dit uit te sluiten, kun je het op een ander apparaat proberen om te zien of het probleem zich daar ook voordoet. Als het probleem zich op het andere apparaat niet voordoet, dan ligt de oorzaak hoogstwaarschijnlijk bij het apparaat waarop je oorspronkelijk probeerde in te loggen. Je kunt proberen het probleem op te lossen door de cache en cookies van de browser op dat apparaat te wissen, zoals eerder beschreven in dit artikel. Als het probleem zich echter ook op andere apparaten voordoet, raden we je aan contact met ons op te nemen via e-mail naar service@faqta.nl of door gebruik te maken van de chatbubbel.

Ervaar je na bovenstaande oplossingen nog steeds problemen? Neem dan contact met ons op via de chat (de chatbubbel vind je rechts onderin op het leerplatform) of mail ons op service@faqta.nl. Vermeld het thema en de tegel waar jij problemen bij ondervindt, zodat wij jou zo goed mogelijk kunnen helpen.