1. Onze kennisbank
 2. Trainingen
 3. Begeleide trainingen op locatie

Een training volgen

In dit artikel lees je over het opleidingsaanbod van Faqta.

Alle Groepen Alle Vakgebieden

Met Faqta kun je lesgeven op jouw manier. Zo kun je je richten op kennisoverdracht, het ontwikkelen van 21e-eeuwse vaardigheden of juist op het aanleren van een onderzoekende leerhouding. Wat jouw visie ook is, met Faqta kan het allemaal. Maar hoe zorg je ervoor dat alle neuzen dezelfde kant op kijken? Welke stappen moeten er als team gezet worden om onderwijs te realiseren waar iedereen enthousiast van wordt? Want terwijl jij misschien al klaar bent voor vernieuwend onderwijs, kan dit voor je collega nog een groot obstakel zijn. Faqta helpt je team graag met dit proces. Lees in dit artikel over de verschillende trainingsmogelijkheden van Faqta.

Het opleidingsaanbod

Om je team te helpen de volgende (of eerste) stap te zetten, is er voor elke fase waarin je team zich kan bevinden een training ontwikkeld. Deze trainingen en de bijbehorende prijzen vind je hieronder.

 1. Implementatietraining. Tijdens deze training krijgt jouw team de handvatten aangereikt voor een succesvolle start van de methode. Samen bespreken jullie de schoolvisie en maak je op een interactieve manier kennis met de materialen en mogelijkheden op het leerplatform.

  €799,- / 2,5 uur

 2. Inspiratie training. Deze training kun je inzetten om je team te motiveren of wanneer er veel nieuwe leerkrachten in het team bij zijn gekomen. Tijdens een interactieve sessie wordt je team geïnspireerd door allerlei praktijkvoorbeelden, praktische tips en ideeën. Bespreek tijdens de intake van deze training over welke onderwerpen jullie meer verdieping willen. 

  €799,- / 2 uur

 3. Inspiratie workshop. Behoefte aan een kortere opfrisser? Deze workshop helpt jou en je collega’s met het wegwijs maken door Faqta en te ontdekken hoe je meer uit Faqta kunt halen. Ook hier kun je tijdens de intake aangeven over welke onderwerpen jullie meer verdieping willen.
  €450,- / 1 uur
 4. Training coachend lesgeven basis. Als jouw team al bekend is met het leerplatform en zich wilt gaan richten op coachend lesgeven, vormt deze training de basis. Tijdens dit eerste deel van de driedelige training over coachend lesgeven, gaan jullie aan de slag met de vaardigheden 'observeren' en 'differentiëren'.  

  €799,- / 2 uur

 5. Training onderzoekend leren basis (vanaf april 2023). Als volgende stap na implementatie en/of coachend lesgeven, kun je deze training volgen. Hier wordt besproken hoe jij als leerkracht een onderzoekende houding van je leerlingen kan aanleren. Verder wordt er ingegaan op de verschillende manieren hoe je dit met Faqta kunt doen, aansluitend op jullie schoolvisie.

  €799,- / 2 uur

Natuurlijk stoppen we nooit met ontwikkelen. Lees in dit informatieblad over de trainingen die we dit jaar nog beschikbaar stellen. Benieuwd welke trainer je voor je krijgt? Bekijk dan dit artikel en maak kennis met de trainers van Faqta!