Doorlopende leerlijnen vanaf augustus 2024; Faqta Wereld versie 2

In dit artikel lees je over de doorlopende leerlijnen van Faqta Wereld versie 2.

Alle groepen Alle vakgebieden

Een deel van de thema's zijn bij Faqta opgebouwd in doorlopende leerlijnen. Met een doorlopende leerlijn behandel je een onderwerp door de hele school. Iedere groep behandeld dan een thema op eigen niveau en met eigen leerdoelen. Vanaf augustus 2024 komen er vernieuwde thema's en daarmee ook nieuwe doorlopende leerlijnen op ons leerplatform online. Lees in dit artikel meer over de vernieuwde doorlopende leerlijnen.

De doorlopende leerlijnen van Faqta Wereld versie 2

Faqta heeft meerdere doorlopende leerlijnen. De leerlijnen zijn verdeeld over de volgende vakgebieden: aardrijkskunde & maatschappij, natuur & techniek, geschiedenis en burgerschap. Binnen elk vakgebied zijn er één of meerdere leerlijnen beschikbaar. Met een doorlopende leerlijn wordt thematisch werken mogelijk, waarbij één onderwerp centraal komt te staan in de school die op niveau in de klas wordt uitgewerkt met eigen doelen en verwerkingsmaterialen.

Vernieuwing van de doorlopende leerlijnen

Faqta is druk bezig met het vernieuwen van haar wereldoriëntatie thema's. Op basis van jullie feedback worden de thema's verbeterd en vernieuwd tot Faqta Wereld versie 2. Er komen hierdoor ook nieuwe doorlopende leerlijnen, die vanaf augustus 2024 op het leerplatform online zullen komen. Binnen de leerlijnen zal een betere samenhang zijn tussen de thema's. Verder sluiten de onderwerpen nog beter aan bij de groep, waarbij de onderwerpen geleidelijk steeds een stapje verder van de belevingswereld van leerlingen zijn.  

In dit artikel vind je een overzicht van de leerlijnen, de bijbehorende thema's en kun je vinden welke thema's worden vervangen in de vernieuwde leerlijn. Bekijk dit artikel voor een overzicht van de huidige doorlopende leerlijnen van Faqta. 

Let op! Vanaf augustus 2025 komen er nog meer nieuwe leerlijnen online op het leerplatform van Faqta (bekijk deze ook op de afbeeldingen hieronder). Meer informatie over deze leerlijnen volgt nog.

Vakgebied - aardrijkskunde & maatschappij

Op de afbeelding hieronder zie je de vernieuwde doorlopende leerlijnen van het vakgebied aardrijkskunde en maatschappij. De leerlijn "Werken & Beroepen" komt vanaf augustus 2024 online en is daarmee de eerste vernieuwde leerlijn van dit vakgebied. De vernieuwing van de andere leerlijnen komen later online. Bekijk op de afbeelding wanneer welke leerlijn online komt én uit welke thema's de leerlijn zal bestaan. Klik op de iconen om te zien welke thema's uit de eerste vernieuwde leerlijn worden vervangen.

De thema's voor groep 1 t/m 4 staan in de kanalen Mini (groep 1/2) en Junior (groep 3 en 4). Je kunt de thema's voor groep 5 t/m 8 vinden in het kanaal Ontdekker.

Vakgebied - natuur & techniek 

Op de afbeelding hieronder zie je de vernieuwde doorlopende leerlijnen van het vakgebied natuur en techniek. De leerlijn "Weer & Seizoenen" en "Aarde & Wetenschap" komen vanaf augustus 2024 online en zijn daarmee de eerste vernieuwde leerlijnen van dit vakgebied. De vernieuwing van de andere leerlijnen komen later online. Bekijk op de afbeelding wanneer welke leerlijn online komt én uit welke thema's de leerlijn zal bestaan. Klik op de iconen om te zien welke thema's uit de eerste vernieuwde leerlijnen worden vervangen.

De thema's voor groep 1 t/m 4 staan in de kanalen Mini (groep 1/2) en Junior (groep 3 en 4). Je kunt de thema's voor groep 5 t/m 8 vinden in het kanaal Onderzoeker.

Vakgebied - geschiedenis

Op de afbeelding hieronder zie je de doorlopende leerlijn voor het vakgebied geschiedenis. De thema's voor groep 3 en 4 worden verwacht in augustus 2024. De rest van de thema's staan al online. Naast deze leerlijn kun je voor geschiedenis ook je eigen leerlijn maken. Lees in dit artikel hoe je dat kunt doen. 

De thema's voor groep 1 t/m 4 staan in de kanalen Mini (groep 1/2) en Junior (groep 3 en 4). Je kunt de thema's voor groep 5 t/m 8 vinden in het kanaal Tijdreiziger.

Vakgebied - burgerschap 

Op de afbeelding hieronder zie je de doorlopende leerlijn voor het vakgebied burgerschap. De thema's voor groep 1 t/m 4 worden verwacht in september 2024. De aansluitende Lezen thema's worden verwacht vanaf maart 2024 De rest van de thema's staan al online. 

De thema's voor groep 1 t/m 4 staan in de kanalen Mini (groep 1/2) en Junior (groep 3 en 4). Je kunt de thema's voor groep 5 t/m 8 vinden in het kanaal Wereldburger.