Digitale toets herkansen

In dit artikel lees je hoe een leerling een digitale toets opnieuw kan maken.

Groep 5 t/m 8 Alle vakgebieden

Soms halen je leerlingen niet meteen een voldoende voor een toets. Dat kan natuurlijk gebeuren! Als dit gebeurt, is het wel zo fijn dat de toets opnieuw kan worden gemaakt. Zo kunnen je leerlingen hopelijk een hoger cijfer halen en leren van hun fouten. Met Faqta kunnen je leerlingen gemakkelijk een digitale toets herkansen. Lees in dit artikel hoe dat werkt. 

Stappenplan toets herkansen

Nadat je de digitale toets van Faqta hebt opengezet, kunnen je leerlingen de toets maken. Als je leerlingen hun antwoorden hebben ingevuld en de toets is ingeleverd, kun jij zowel de cijfers als antwoorden van je leerlingen bekijken. 

Het kan voorkomen dat één of meerdere leerlingen de toets niet met een voldoende heeft afgesloten. Het is dan mogelijk om de toets opnieuw te maken. Lees in het onderstaande stappenplan hoe jouw leerlingen een digitale toets kunnen herkansen.

  1. Log in als leerkracht. 
  2. Ga naar het desbetreffende thema waarvan je de toets wilt zien. Scroll naar onder tot je bij "Afsluiting" bent.
  3. Onder het kopje "Toets" klik je op "Resultaten". Zorg wel dat je de Digitale toets geselecteerd hebt.

4. Zoek de leerling die je graag wil laten herkansen en klik op de krul of het potlood.Screenshot 2023-06-15 at 13.10.05

5. In het volgende scherm vind je onderaan de knop "Herkansen". Door op deze knop te klikken en "Ja" te klikken word de toets gereset. Het huidige cijfer en de resultaten van je leerling worden dan wel verwijderd. Deze zijn hierna niet meer te herstellen. 

Nu kan je leerling de toets opnieuw maken, waarna de resultaten en het bijbehorende cijfer weer in het "Resultaten" overzicht te zien zijn.

Let op: de toets moet nog wel voor je leerlingen open staan om een toets te kunnen herkansen.