1. Onze kennisbank
  2. Opbouw lesmateriaal
  3. Wereldoriëntatie voor groep 5 t/m 8

Alles over Faqta Wereld versie 2

Dit artikel geeft een overzicht van alle belangrijke informatie met betrekking tot de vernieuwde wereldoriëntatie thema's: Faqta Wereld versie 2.

Groep 5 t/m 8 Wereldoriëntatie

Bij Faqta luisteren we graag naar de feedback van leerkrachten, zodat we lesmateriaal kunnen ontwikkelen dat goed aansluit op hun dagelijkse lespraktijk. We hebben daarom goed geluisterd naar de behoeften en wensen van onze gebruikers en op basis daarvan verbeteringen aangebracht op de wereldoriëntatie thema's. In dit artikel vind je een overzicht van de vernieuwingen.

Wat wordt er vernieuwd? 

De wereldoriëntatie thema's worden dus vernieuwd op basis van de feedback van gebruikers. Maar wat is er precies aangepast? We hebben ten eerste de opbouw van de thema's aangepast, zodat er onder andere meer samenhang is binnen een thema en onderwerpen meer diepgang krijgen. Meer weten over de vernieuwde thema opbouw? Lees dan dit artikel.

Daarnaast hebben we het leerkracht- en lesmateriaal aangepast, zodat er een stuk minder inkt nodig is om de documenten te printen. Benieuwd hoe het leerkracht- en lesmateriaal zijn vormgegeven in de nieuwe wereldoriëntatie thema's? Lees dan dit artikel

Bovendien komen er met Faqta Wereld versie 2 doorlopende leerlijnen beschikbaar voor groep 1 t/m 8. Hiervan komt de leerlijn "Werken & Beroepen" officieel live vanaf 26 februari, maar de pilot-versie is momenteel al te bekijken op ons leerplatform. Bekijk in dit artikel welke leerlijnen er nog meer ontwikkeld worden en wanneer deze online komen.

De toetsen zijn ook vernieuwd in Faqta Wereld versie 2. De toetsen zijn uitdagender en bereiden leerlingen beter voor op de middelbare school. Bekijk in dit artikel wat er precies is aangepast. 

Als laatste is de "Zelf-onderzoeken"-tegel vernieuwd in Faqta Wereld versie 2. Deze tegel bereid leerlingen nu beter voor op het doen van onderzoek. Bekijk in dit artikel wat er precies is aangepast. 

Let op! De vernieuwde wereldoriëntatie thema's zullen de vorige thema's niet vervangen. Alle thema's blijven beschikbaar op ons leerplatform. We raden echter sterk aan om zoveel mogelijk gebruik te maken van de vernieuwde thema's, aangezien bij deze thema's de verbeteringen zijn doorgevoerd. 

Waar kan ik de Faqta Wereld versie 2 thema's vinden?

De vernieuwde thema's zijn te vinden in één van onze kanalen. Wil je weten in welk kanaal een bepaald thema is te vinden? Bekijk dat in dit artikel. Ben je op zoek naar een overzicht van alle thema's van Faqta Wereld versie 2 en wil je weten welke thema's van versie 1 hierdoor worden vervangen? Bekijk dan dit artikel.